Volwassen ballet

De balletles voor volwassenen is er voor dames van 25+. Dames die net beginnen maar ook zij die in hun jeugd aan ballet hebben gedaan en het weer willen oppakken.

We gebruiken de klassieke lesopbouw van barre, grond, midden en diagonaal. Om de spieren te versterken maar vooral om lekker te dansen en te ontspannen. Een uurtje voor jezelf. Durf jezelf te verliezen in de muziek en geniet van bewegen.

De klassieke balletlessen zijn gebaseerd op de Vaganova Syllabus. De Vaganova techniek is ontwikkeld door en een voortzetting van tradities van de Russische school voor ballet. Vele creatieve pogingen van Russische choreografen, leraren en dansers waren ervoor nodig om de techniek te perfectioneren en expressief te maken. Belangrijke aspecten bij deze techniek zijn: bewust worden van ruimte en beweging d.m.v. coördinatie van armen en benen (dansen is niet alleen bewegen op muziek) die samen het dansante geheel vormen. De gedachte achter de beweging is minstens zo belangrijk! Als basis worden de elementen van de klassieke techniek gebruikt. De methode biedt op een verantwoorde manier de mogelijkheid om te werken aan lichaamshouding, ontwikkeling, bewustzijn en dansgevoel. Naast de basis van de klassieke techniek neemt ook de improvisatie een belangrijke plaats in. Al improviserend leer je je eigen lichaam, je eigen expressiemogelijkheden te ontdekken en leer je je vrij te bewegen. Het niveau wordt aangepast aan de leeftijd en de mogelijkheden van de leerlingen.

DagTijd  Bijzonderheden
Dinsdag9:30 t/m 10:30Voor 25+
Donderdag20:45 t/m 21:45Voor 25+
Docent Belinda (dinsdag) Karin (donderdag)
DagTijd  Bijzonderheden
Dinsdag9:30
t/m
10:30
Voor 25+
Donderdag20:45
t/m
21:45
Voor 25+
DocentBelinda (dinsdag) Karin (donderdag)