Melody Meijer

Melody geeft vooral lessen Modern.

Melody is een gedreven dansdocent die het beste uit een individu wilt halen. Iedereen is uniek op zijn/haar eigen manier en zij kan enorm genieten van leerlingen die zich allen uiten op haar/zijn eigen manier d.m.v. dans. Plezier en uitdaging staan bovenaan haar lijstje van een goede les.

Zij geeft de peuter en kinderlessen op zaterdag en modern op woensdag.

Daarbij geeft zij de cursus Ballet Barre Concept lessen voor volwassenen

– MBO Dans uitvoerend/ dansdocent Nova College – Haarlem

– HBO Bachelor Modern Danstheater Uitvoerend – hogeschool voor de kunsten Fontys – Tilburg

– Escola Superior de Danca – Lissabon, Portugal

Alvorens Melody op haar 16e begon met dans op de dansopleiding in Haarlem was zij vanaf jongs af aan al actief in de sport Baton Twirlen. Op haar 10e deed zij voor het eerst mee aan het Europees Kampioenschap, nog velen EK’s en Wereld Kampioenschappen volgden hierop. Met als gevolg het behalen van meerdere Europese titels zowel solistisch als met partner en in teamverband.

Tijdens haar studie aan Fontys hogeschool voor de kunsten heeft zij de focus totaal op het dansen gelegd. Bleef wel actief lesgeven in Nederland als in het buitenland. Daar heeft zij gewerkt met verschillende choreografen en zich verder ontwikkelt als uitvoerende moderne danseres.

Na het afstuderen heeft zij voor verschillende opdrachtgevers gewerkt voor freelance dansopdrachten; Amelia Bentes (Portugal), Guilherme Miotto, Helder Seabra, Trippin Angels, ENS Company, Djalita Cheerleaders, NBTA Nederland. En begon met vaste danslessen geven op verschillende dansscholen in de dansstijlen klassiek en modern voor kinderen en volwassenen.

Op dit moment geeft Melody les op verschillende dansscholen, ook is zij vakdocent dans in het lager onderwijs voor de organisatie Kunstgebouw en Balletstudio Belinda. Zij geeft nog steeds internationale lessen aan twirl deelnemers in dans en baton en neemt examen hiervoor af. Geeft ook cursussen in Ballet Barre Concept aan volwassenen.

Daarnaast ook parttime werkzaam in de kinderopvang op de BSO als pedagogisch medewerkster, met als doelgroep kinderen van de leeftijd 4 t/m 12 jaar. En doet daarnaast nog de opleiding Gespecialiseerd Pedagogisch medewerkster om zich nog meer te verdiepen in de pedagogische aspecten.