Kledingvoorschrift

Trots op Balletstudio Belinda? Bestel het T-shirt!

Binnen de Balletstudio voeren wij een kledingvoorschrift. Sieraden zijn niet gewenst. Voor iedere dansles hebben wij ook een richtlijn voor haardracht.

Onze leverancier van balletkleding  Just 4 Dance heeft ervoor gezorgd dat het voor u en voor ons eenvoudiger wordt. U kunt de balletkleding op de daarvoor bestemde dagen vooraf passen op de balletschool.  Daar vult u op een formulier de maten van de benodigde kleding in. Thuis koopt u het artikel vervolgens via de webshop van onze leverancier. In uw browser vult u de naam van de website in: just4dance.nl/belinda, dan komt u terecht bij de afdeling van Balletstudio Belinda. Op deze manier weet u zeker dat u de juiste balletkleding heeft. De kleding is niet te koop bij  sport 2000 of Decathlon. Het voordeel is dat er minder geruild hoeft te worden en dat alles op voorraad is. U heeft de bestelde kleding spoedig in huis en betaald vanaf € 75,00 geen verzendkosten.

In de webshop vind u tevens haarspelden en haarnetjes in de kleur van het haar. Er zijn haarnetjes en spelden voor korter haar maar ook voor zwaar en lang haar. Daarnaast vindt u er andere leuke spullen zoals tassen, cadeautjes e.d.

De pas dagen zullen wij vooraf per brief aan de leerlingen of via de mail bekend maken. De planning is dat er per jaar ongeveer 2 tot 3 pas dagen georganiseerd zullen worden. De pas dagen proberen wij zoveel mogelijk plaats te laten vinden na de zomervakantie, de kerstvakantie maar ook voor de voorstellingen. Uiteraard is het ook mogelijk om tussendoor kleding te bestellen bij de webshop, dit kan met uw inlogcode en wachtwoord én als u de juiste maat weet. Balletkleding behoort strak en glad te zitten en de pasvorm van de schoentjes is ook anders, hou daar rekening mee met de bestelling.

Indien u kleding buiten de pasdagen om wenst te passen, dan kan dat op afspraak. Neem hiervoor contact op met Belinda.

Ik hoop dat u net zo enthousiast zult zijn als ik.

Met vriendelijke groet,

Balletstudio Belinda,

just4dance

Maattabel

Maat just4dance → komt overeen met maat
498-104
6110-116
8122-128
10134-140
12146-152
14156-164 
Hou voor de schoenmaat de eigen schoenmaat aan.

Contact met Just4Dance

Twijfelt u over de juiste maat, bel even met Belinda of mail met Just4dance, dan krijgt u spoedig antwoord.
Indien u binnen een week geen reactie heeft gekregen van just4dance, neem contact op met Belinda dan probeert zij contact te leggen

Kleding voorschriften per les
Trots op Balletstudio belinda? Bestel het T-shirt!

Peuterdans

Voor deze lessen zijn is geen speciale kleding vereist, maar het is wel wenselijk dat de kleding gemakkelijk zit en niet te warm is.

Kleuterdans pre ballet

Een roze ballet pakje met korte mouw en aan gerimpeld rokje, een roze maillot  en roze balletschoentjes  deze horen als een handschoen om de voet te passen. (Koop deze dus niet op de groei a.u.b.).

voor kleuters is dit pakje beschikbaar tot de leeftijd van 10 jaar/maat 10. Mocht uw dochter groter zijn dan gemiddeld dan is het alternatief balletpakje pk 4044 met dubbel rokje deze is verkrijgbaar in de opvolgende maat, maat 12.
U kunt dit bij uw bestelling aangeven of in een mail met alle gegevens aan info@just4dance.nl

Klassiek Ballet, selectieklas en spitzen les

(alleen lessen op maandag vanaf 16.00 en donderdag)
Een zwart ballet pakje met hemd mouwtjes , een roze maillot, spitzen leerlingen: Convertible spitzen panty, roze balletschoentjes (v.a. 10 jaar zijn dit split sole schoentjes) en een roze taillebandje.

Selectie groepen

De oudere groepen op maandag 18.15-19.15 en spitzenles 19.45-20.45 en donderdag 17.15-18.45 en 18.45-20.15 en spitzenles dragen een bordeaurood pak. Daarop dragen zij een zelfde kleur bordeaurood rokje. Doen deze leerlingen ook andere dansvormen dan is het ook belangrijk om een zwart pak te bestellen in de juiste maat. 

Spitzen les

vereist natuurlijk de spitzen, na fysiotherapeutische keuring worden deze op de balletschool door een gecertificeerd verkoopster verkocht.

Trots op Balletstudio Belinda? Bestel het T-shirt!

Voor jongen

Witte tank-top (hemd met brede schouderband) zelf aanschaffen, zwarte wielrenbroek, witte sokken en zwarte ballet schoenen. Voor volwassenen 

Strak zittende kleding naar keuze i.v.m het zien van de contouren van het lichaam echter niet met a-symmetrische prints.

Moderne dans

Een zwart ballet pak met hemd mouwtjes , zwarte maillot zonder voet, zwart kort broekje en footundeez.

Kid’s dance

Zwarte rechtvallende jazzbroek zonder boord aan de onderkant , een zwart pak en zwarte jazz schoenen met veters (Géén gewone sneakers i.v.m beschadigen van de vloer)

Urban choreo

Zwarte jazzbroek zonder boord aan de onderkant , een zwart pak, daarover een zwarten effen top en zwarte sneakers met zwarte zool. Er mogen alleen sneakers gedragen worden die nooit buiten gedragen  zijn ivm beschadigen van de dansvloer.

Voor jongens: Zwarte tanktop, zwarte jazzbroek zonder boord en zwarte streetdance sneakers. (Geen gewone sneakers i.v.m beschadigen van de vloer).

Ambitiepakket

Alle kledingvoorschriften hierboven genoemd zijn van toepassing omdat de leerlingen van deze lessen tenminste 3 lessen uit deze lijst volgen.

Musical-theater les 

In deze les is gemakkelijk zittende kleding zwarte legging(lang en zonder merken aan de buitenkant) zwart t-shirt en zwarte jazz schoenen met veter (staan op bestellijst voor het passen en de website van just4dance). Geen spijkerbroeken.

Haardracht

Losse haren kunnen erg hinderen tijdens de lessen. Als het haar in het gezicht valt is dit niet goed voor de houding. De docenten kunnen de nek en schouders niet goed zien en dus niet goed corrigeren. Als de leerlingen leren draaien kan het haar in de ogen komen en je kan eraan blijven hangen. Vandaar dat wij regels hebben voor de haardracht.

In alle klassieke balletlessen (dus ook de diverse kinderlessen) dient het lange haar, ook half lang, te zijn opgestoken in een knot.
Op you tube staan diverse filmpjes met instructie voor een balletknot.

Haarnetjes houden het haar goed bij elkaar. Haarspelden van Bunheads zijn goede spelden om te gebruiken ze zijn er in diverse lengtes voor kort en halflang haar maar ook voor heel lang zwaar haar. speciale clips of schuifspelden in de kleur van het haar zijn te koop bij Kruidvat, Etos of Hema evenals elastiek in de kleur van het haar.

In alle moderne, jazz en streetdance lessen het haar in een paardenstaart.
Jongens met halflang haar moeten het haar dan ook in een staart dragen.

Trots op Balletstudio Belinda? Bestel het T-shirt!
Sieraden

Sieraden kunnen jezelf en een ander tijdens de les beschadigen. Het kan stuk gaan en je kan het verliezen of vergeten.
Daarom is sieraden dragen tijdens alle danslessen niet toegestaan.