Belinda

Balletstudio Belinda is in 1994 opgericht door Belinda van Trier – Willemse.

In 1982 is zij afgestudeerd aan de Nel Roos Academie voor Klassiek Ballet; die academie heet tegenwoordig de Nationale Balletacademie aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten.

Ze werkte/danste bij diverse gezelschappen en met verschillende choreografen, bijvoorbeeld bij

  • De Nederlandse Opera, de voorstellingen ‘Mirrors of the Truth (tijdens het Holland Festival)’, ‘Simon Boccanegra’ en ‘Carmen’
  • Introdans Educatief in Arnhem, diverse producties
  • Opera Forum in Enschede, de voorstellingen ‘Die Czardasfürstin (Kallman)’ en ‘Jevgeni Onegin (Tsjaikovsky)’.”

Vanaf 1986 voelde Belinda er ook steeds meer voor om anderen de kunst van het ballet bij te brengen. Daartoe volgde zij van 1986 tot 1988 de opleiding docent klassiek ballet; dat is eigenlijk een 4-jarige opleiding, maar met haar eigen klassieke balletopleiding en danservaring kreeg Belinda toestemming om de opleiding in 2 jaar te doen! Tijdens haar stagetijd deed Belinda de nodige ervaring op in buurthuizen, bij balletscholen, basisscholen en voortgezet onderwijs en bij het CIOS in Amsterdam. Ze gaf daarbij auditielessen voor de vooropleiding klassiek ballet onder leiding van haar zeer gewaardeerde collega Jenny Veldhuis, die haar de fijne kneepjes van het afnemen van audities leerde.In deze periode begeleidde ze ook de leerlingen van deze vooropleiding tijdens hun deelname aan de voorstellingen ‘Cinderella’ en ‘Het Zwanenmeer’van Het Nationale Ballet.

In 1988 studeerde ze af als 1e graads bevoegd docent klassiek ballet met als 2e specialisatie moderne dans (Limòn / Cunningham). Zij ging les geven in diverse dansdisciplines bij dans- en expressie centrum WAZOEM onder leiding van Ewalda Buiting in Zoetermeer. Sinds 2000 valt dit onder het ‘Centrum voor Kunst en Cultuur’. In 2002-2003 heeft zij daar geholpen met het opzetten van een talentenklas voor de meer gemotiveerde leerling.

Belinda was in deze periode ook zo’n 3 jaar werkzaam als fysiotherapie-assistente in een praktijk voor fysiotherapie in Zoetermeer.

Het oprichten van haar eigen Balletstudio Belinda in Nootdorp was een droom die in vervulling ging. In 1994 is zij met 8 leerlingen begonnen en het is inmiddels de grootste activiteit die er in Nootdorp voor meisjes en vrouwen te vinden is. De Balletschool voorziet duidelijk in een behoefte en Belinda ziet het als een voorrecht om daar invulling aan te mogen geven.

Inmiddels is Belinda ook gekozen bestuurslid van de NBDK met de portefeuille accreditatie van dansdocenten. Daarnaast traint zij nog regelmatig en volgt cursussen en conferenties over o.a gezondheidszorg bij dansers en blessurepreventie.