Jeugdfonds Sport & Cultuur

Het Jeugdcultuurfonds

Te weinig geld om het lesgeld te betalen?

De gemeente Pijnacker-Nootdorp doet sinds 1 januari 2014 mee met dit mooie initiatief. Wil uw zoon of dochter ook graag aan ballet doen of jazz, modern of streetdance maar de kosten zijn voor u te hoog?

Op deze pagina vindt u meer informatie en hoe u een beroep op die fonds kunt doen.

Heb of ken je een kind dat (weer) graag bij ons wil komen (benoem activiteit), maar is het lesgeld een probleem? Wij werken samen met het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Het fonds betaalt het lesgeld en de benodigde spullen als je tijdelijk of langdurig weinig inkomen hebt. Als je een uitkering hebt, zzp’er bent met te weinig opdrachten of als je als gevolg van de coronacrisis geldzorgen hebt: het Jeugdfonds Sport & Cultuur kan je helpen!

Hoe werkt het?

Een aanvraag doe je niet zelf, maar wordt gedaan door een ‘intermediair’. Bijvoorbeeld de leerkracht of intern begeleider op school, de buurtsportcoach, iemand van het wijkteam, schuldhulpverlening of jeugdzorg. De aanvraag wordt samen met jou online ingediend en je hoeft geen uitgebreide papierwinkel te overleggen. Als de aanvraag goedgekeurd is, kan je kind vaak al binnen drie weken bij ons starten. Wil je een aanvraag indienen? Ga dan naar www.jeugdfondssportencultuur.nl/zuid-holland en bekijk welke intermediairs jou kunnen helpen!